Van Gerwen na briljante wedstrijd naar finale Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de finale van de Grand Slam of Darts. De titelverdediger rekende in een fantastische partij af met Peter Wright, de nieuwe nummer drie van de wereld. 

Van Gerwen schoot uit de startblokken en had na finishes van 126 en 25 in no time de eerste twee legs binnen. Wright wist de schade wel te beperken en met een 3-2 voorsprong voor de Nederlander gingen de heren de eerste pauze in. De volgende sessie leverde gelijk flink vuurwerk op, vooral in de achtste leg: Van Gerwen gooide twee 180's, Wright gooide er één en de Nederlander kwam op 5-3. Snakebite begon zijn dubbels beter te raken en bleef wat scores betreft bij, waarmee hij twee legs kon winnen en met 5-5 de tweede sessie afsloot.

MVG kwam de pauze uit met twee ijzersterke legs - met in beiden een 180 - wat hem al snel een 7-5 voorsprong opleverde. Een zogenaamde 'puddingleg' van Van Gerwen gaf Wright de kans wat terug te doen, maar gelijk daarna haalde de Nederlander weer uit met een twaalfdarter. De vijftiende leg liet maar weer zien wat een ongelooflijk niveau beide spelers haalden: Van Gerwen gooide geen 180 en dus kon Wright de leg afsnoepen en wederom met slechts één leg achterstand een korte pauze houden: 7-8.

De volgende twee legs werden eerlijk verdeeld, waarna Van Gerwen via dubbel 20 weer op twee legs voorsprong kwam. Wright hield de achterstand wederom beperkt, maar in de twintigste leg haalde de Nederlander nog maar eens uit. Twee 180's gaven hem de kans op een negendarter en hoewel dat niet lukte was hij toch in tien darts uit: 11-9, terwijl Van Gerwen en Wright alsmaar hogere gemiddelden bleven gooien. Van Gerwen stond inmiddels op ruim 112, tegen de eveneens bijzonder sterke 104 van Snakebite.

Na de pauze leek het alsof Van Gerwen nóg een tandje bijschakelde en dat was teveel voor Wright. De Nederlander liep uit naar 14-10 en kreeg vervolgens zijn tweede kans op een negendarter. Dit keer ging de achtste pijl mis, maar met dubbel 1 maakte hij de leg in een tiendarter alsnog af. Op zijn zeventiende 180 na was de volgende leg wat matig, maar met dubbel 4 gooide Van Gerwen de wedstrijd definitief op slot: 16-10. In de finale speelt hij zondagavond tegen Gary Anderson of James Wade.

De statistieken van Van Gerwen - Wright (Bron: PDC)
De statistieken van Van Gerwen - Wright (Bron: PDC)