Anderson verslaat Van Barneveld na prachtig gevecht

Gary Anderson heeft de halve finales bereikt van de Grand Slam of Darts. De Schotse wereldkampioen moest daarvoor alles uit de kast halen in een prachtig duel met Raymond van Barneveld, die van geen wijken wist.

Anderson begon de wedstrijd een stuk beter dan de Nederlander en liep in de eerste sessie uit naar een 4-1 voorsprong. Barney kwam vervolgens beter in zijn spel en gecombineerd met de nodige gemiste dubbels van Anderson betekende het dat de wedstrijd een stuk spannender werd. De Nederlander kwam terug tot 5-5 en vanaf dat moment ging het niveau nog eens de hoogte in. 

Een prachtige 164-finish bracht Van Barneveld op voorsprong, maar met 121 sloeg Anderson gelijk terug. Het bleef gelijk opgaan en met onder meer een strakke 126-finish kwam 10-10 op het scorebord. Vanaf 13-13 was het echter gedaan met de Nederlander. Anderson gooide zijn niveau nog eens de lucht in en ramde de ene na de andere triple 20 in het bord. In drie legs op rij was de Schot binnen twaalf darts uit en ook in de laatste leg was er geen houden aan. Met onder meer twee 180'ers kwam hij op 41 en die ging in één keer uit: 16-13 en Van Barneveld lag eruit.