Van Gerwen walst over Dolan heen

Michael van Gerwen heeft zonder zelf goed te spelen zich geplaatst voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. De nummer een van de wereld bij de PDC was in Wolverhampton met 16-3 te sterk voor Brendan Dolan. Zijn volgende opponent wordt Peter Wright die Phil Taylor met 16-10 opzij zette.

Van Gerwen schoot tegen Dolan uit de startblokken en had na vijf legs al een 5-0 voorsprong met onder meer finishes van 104 en 121. Dolan kon daarna eindelijk een leg pakken, maar was niet bij machte om het zijn Nederlandse opponent lastig te maken. Van Gerwen liep zelfs eenvoudig uit naar een 13-1 voorsprong, voordat Dolan nog twee legs pakte. Drie legs later was de partij voorbij.

Na afloop besefte Van Gerwen dat zijn niveau voor de halve eindstrijd omhoog moet. De Nederlander gooide 'slechts' 97,33 punten per drie pijlen en had een finishpercentage van dertig procent. Dolan kwam slechts tot 88,24 punten per drie pijlen.

Wright leek op papier een lastige klus te hebben aan Taylor, maar de Schot stond na de eerste vijf legs al met 5-0 voor tegen de dartslegende. Taylor vocht zich terug tot 6-4, waarna Wright zorgde dat hij de voorsprong behield. Taylor vocht met finishes van 152, 101 en 143 terug tot 9-8 voordat hij zich gewonnen moest geven. Wright denderde met onder meer finishes van 141 en 121 door naar een 13-8 voorsprong. Taylor mocht nog even tegenstribbelen, maar kon niet voorkomen dat hij met een 16-10 nederlaag huiswaarts mocht keren. Wright gooide met 103,37 per drie pijlen net als in de vorige wedstrijden uitstekend. Taylor scoorde drie punten lager.