Man opgelost na val in zuurpoel Yellowstone

De 23-jarige Colin Scott wilde een warm bad nemen in Yellowstone National Park in de VS, en dat liep niet goed af. Hij viel in het hete water met hoge zuurgraad en vervolgens bleef er vrijwel niets van hem over, meldt de BBC.

Het ongeval in het park met de ondergrondse supervulkaan gebeurde al in juni. De details kwamen echter nu pas aan het licht, na een verzoek in het kader van de Freedom of Information-wet door een tv-zender.

Hoewel Scotts zus het incident met haar telefoon filmde, valt er voor het televisiestation niets uit te zenden. Uit respect voor de familie zijn de beelden niet vrijgegeven, en dat is misschien maar goed ook.

Naar verluidt was het tweetal bewust van de aangewezen paden afgegaan. De onfortuinlijke man zou het water eerst even hebben willen testen. Hij gleed echter uit en viel erin.

Reddingswerkers vonden Scotts lichaam in eerste instantie wel, maar vonden het te gevaarlijk om hem direct te bergen omdat het donker werd en er een storm opstak. De volgende dag bleek er nagenoeg niets van de man over te zijn.

"Om een lang verhaal kort te maken, heeft er een behoorlijke mate van oplossing plaatsgehad", aldus parkwachter Lorant Veress.