'Ubisoft werkt aan Mario RPG voor Switch'

Wederom een gerucht uit de stallen van Letsplayvideogames. Volgens bronnen bij Ubisoft en Nintendo zouden de twee bedrijven samenwerken aan een Mario RPG met een rol voor de doldwaze Rabbids van Ubisoft.

De titel staat vooralsnog bekend onder de naam Mario RPG: Invasion of the Rabbids en staat gepland als launchtitel voor Switch in maart. De game is een turn-based RPG, waarin de Rabbids het Mario-universum infilteren. Sommige zijn slecht, sommige zijn goed en uiteraard neemt Bowser een nieuwe vorm aan gebaseerd op het design van de Rabbids.

Nintendo houdt de ontwikkeling onder toezicht, zodat de game de launch haalt en de richtlijnen worden gevolgd betreffende de iconografie van het Mario-universum. Wanneer Nintendo in januari meer informatie naar buiten brengt over Switch en haar games, zou Mario RPG: Invastion of the Rabbids één van de grotere steunpilaren moeten zijn.

Of het allemaal waar is of niet is nog afwachten. Een korreltje zout, in hoeverre je lichaam zout nog aankan met alle geruchten over Switch, kan geen kwaad.

Nintendo Switch