Verstappen wéér genomineerd voor 'Actie van het jaar'

Max Verstappen maakt opnieuw kans om de Action of the Year Award van wereldautosportbond FIA te winnen. Voor die prijs worden uit de diverse autosportklassen van de FIA acties aangedragen door de organisatoren van die kampioenschappen.

Vanuit de Formule 1 kwam de inhaalactie van Verstappen op Nico Rosberg tijdens de Grand Prix van Brazilië. Op een drijfnat Interlagos ging de Red Bull-coureur op prachtige wijze buitenom bij de Duitser, die zo zijn tweede plek kwijtraakte aan Verstappen. Alle negen genomineerde acties zijn hier te bekijken en daar kan dan ook gelijk gestemd worden. 

Als Verstappen de prijs wint zou dat een zeer bijzondere prestatie zijn, want het zou het derde jaar op rij zijn waarin de Nederlander de prijs pakt. In 2014 werd hij tot winnaar gekozen voor zijn schitterende inhaalactie op Antonio Giovinazzi in de slotmeters van de Formule 3 in Imola, waarmee hij de zege pakte. Vorig jaar leverde Verstappen's prachtige inhaalactie buitenom bij Felipe Nasr op Spa-Francorchamps hem de prijs op.

Overigens ziet uw redacteur de twee onderstaande acties als voornaamste kandidaten, maar laat vooral weten op wie je zelf gestemd hebt!

Kevin Eriksson - WK rallycross (Bron: YouTube)

Max Verstappen - Formule 1 (Bron: YouTube)