'EA is toegewijd aan Titanfall 2, wat de fuck dat dan ook betekent'

Titanfall 2 is een geweldige game. Toch behaalt de game geen denderende verkoopcijfers, wat natuurlijk alles te maken heeft met de opmerkelijke keuze van EA om de game dicht op andere shooter-blockbusters uit te geven, zoals Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare.

Vince Zampella, hoofd en oprichter van de ontwikkelaar van Titanfall: Respawn Entertainment, kent zijn concurrenten maar al te goed. Hij heeft immers gewerkt aan delen van Medal of Honor en Call of Duty, en de beste game die hij heeft gemaakt is wellicht wel Call of Duty 4: Modern Warfare. Ironisch genoeg is die game als remaster dit jaar weer gaan concurreren met Titanfall 2. Zampella geeft in een interview met Glixel aan dat het team wel wist dat het dicht bij zijn concurrenten uitgegeven zou worden, maar de exacte timing werd pas laat bekend.

Zampella laat ook zijn bezorgdheid kennen over het feit dat EA eigenaar is van Battlefield, in tegenstelling tot Titanfall dat in handen is van Respawn. Hij suggereert dat EA hun eigen product belangrijker vindt dan een IP die zij niet in hun bezit hebben. Zampella weet dan ook nog niet zeker of er ooit een Titanfall 3 komt. "De game heeft geweldige kritieken gekregen, en daar zijn we enorm blij mee. Maar wat betreft verkopen is het nog te vroeg om er een oordeel over te vellen. Wij willen meer vertellen over het universum waarin Titanfall zich afspeelt, maar wellicht weet EA hier meer over." Een woordvoerder van EA die ook aanwezig was bij het interview probeerde duidelijkheid te verschaffen met de woorden "Wij als EA zijn volledig toegewijd aan de serie". "Dus, wat de fuck dat dan ook betekent", beëindigde Zampella het interview.