Van Gerwen te sterk voor Thornton op Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Van Gerwen won relatief eenvoudig met 10-5 van Robert Thornton. 

Van Gerwen opende met een elfdarter, waarna Thornton 129 uitgooide voor de gelijkmaker. Op 3-2 plaatste Van Gerwen de eerste break van de wedstrijd en op 5-3 volgde nog een break. The Thorn repareerde één break direct met een 145-finish en hield vervolgens zijn eigen leg om met een 6-4 achterstand kort te pauzeren.

Van Gerwen opende na de pauze direct met een 170-finish. Thornton miste vervolgens de dubbel, waarna Mighty Mike op 8-4 kwam. Het werd 9-5 waarna Van Gerwen de partij met 87 uitgooide via triple 17 en dubbel 16. 

Ook Phil Taylor staat in de kwartfinale. Hij won met 10-5 van BDO'er Jeff Smith. Brendan Dolan rekende in een thriller af met Gerwyn Price. Het werd 10-9. Dolan is de volgende tegenstander van Van Gerwen. In de groepsfase werd het 5-1 voor de Nederlander. De laatste partij van de avond tussen Peter Wright en Darryl Fitton gaat straks beginnen. 

Update 0.15 uur

Peter Wright was met 10-3 te sterk voor Darryl Fitton.