Alonso: "Ooit moet iemand Vettel raken om hem een les te leren"

Tijdens de Grand Prix van Brazilië lag Sebastian Vettel niet alleen in de clinch met Max Verstappen - uiteraard de fout van de Nederlander, volgens Vettel - maar ook met Fernando Alonso. 

Vettel probeerde de Spanjaard van de zevende plek te verdringen en slaagde daarin, waarna Alonso buitenom terug wilde slaan. Daarbij liet Vettel met een prima verdedigende actie zijn auto gewoon staan, en omdat Alonso niet van het gas af ging kwam de McLaren-coureur buiten de baan terecht. Verrassend genoeg besloten officials om het voorval niet eens te onderzoeken, maar Alonso was er na afloop toch niet echt over te spreken.

"Er zal vast geen straf voor hem komen, anders was er al wel iets bekend inmiddels. Hier lag een asfaltstrook naast de baan, waardoor ik daar gebruik van kon en moest maken, maar als er een muur had gestaan had ik óf de muur óf Vettel geraakt. Dat laatste is wat ik volgende keer zal doen. Dan raak ik hem en verliest hij meer punten dan ik", sprak Alonso na afloop.

"In de regen hebben we niet hetzelfde zicht als in droog weer en zelfs de spiegels waren nat, dus ik kon niet zien wat er achter me gebeurde. Uiteindelijk gebeurde er niks vanwege die asfaltstrook waar ik overheen kon, maar er komt een dag dat iemand Vettel een beuk moet geven om hem eens te leren dat de baan niet alleen van hem is", foeterde de Spanjaard, die als tiende over de streep kwam.