Verstappen pakt podium na fenomenale inhaalrace

Waar Lewis Hamilton de Grand Prix van Brazilië wist te winnen, was het Max Verstappen die de show stal op een kletsnat Interlagos. De Nederlander viel na een pitstop terug tot de zestiende positie maar wist zich met prachtige inhaalmanoeuvres terug te knokken tot de derde plek.

Nadat teamgenoot Daniel Ricciardo was binnengekomen voor intermediates, besloot het team van Red Bull om Verstappen van hetzelfde rubber te voorzien. De intermediate-band bleek al snel niet de juiste keuze te zijn, waardoor de Limburger nog een pitstop moest maken om te wisselen naar de full-wets. Hierdoor viel Verstappen terug naar de zestiende positie en leek kansloos voor een goed resultaat, maar wist zich met briljante inhaalacties terug te knokken naar het podium.

"Het was een ongelooflijke race", vertelt Verstappen na afloop van de wedstrijd. "Er waren rode vlaggen en het waren heel moelijke omstandigheden. De laatste sector was erg glad en dan met name bij het opkomen van het rechte stuk. Na een mooi duel wist ik Nico Rosberg bij de tweede herstart te verschalken en bevond ik me in een hele goede positie."

Na comfortabel op de tweede plek te hebben gelegen, kende Verstappen tijdens de 39e ronde van de wedstrijd een spannend moment. De Nederlander spinde op het opkomen van het rechte stuk maar wist op miraculeuze wijze zijn wagen uit de muur te houden. Verstappen kon echter zonder schade zijn weg vervolgen en wist zelfs de tweede positie voor Nico Rosberg vast te houden.

"Ik blokkeerde alle vier de wielen en ging dwars, maar gelukkig hield ik de auto uit de vangrail en kon ik tweede blijven. Daarna wisselden we naar intermediates, waarna het harder ging regenen, dus dat hielp niet echt. Aan het einde van de race heb ik een paar goede inhaalmanoeuvres kunnen laten zien, en om dan op het podium te eindigen is een geweldig resultaat. Ik had het niet verwacht, maar ik ben er superblij mee."

Bekijk hier de hoogtepunten van de race van Max Verstappen (Bron: YouTube)