Blondin en Lee zegevieren op massastart

Lee Seung-hoon en Ivanie Blondin hebben bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Harbin de massastart gewonnen. De Nederlandse deelnemers speelden geen rol van betekenis.

Bij de mannen bleef Lee in de eindsprint Alexis Contin en Fabio Francolini nipt voor. Jorrit Bergsma kon zich niet in de strijd om deze mengen, mede doordat hij het door een val van Gerben Jorritsma vroeg in de wedstrijd alleen moest doen.

Bij de dames klopte Blondin Francesca Lollobrigida en Kim Bo-reum. Manon Kamminga en Melissa Wijfje kwamen niet in het stuk voor. Wereldkampioene Irene Schouten was afwezig in Harbin. Zij besloot in Nederland te blijven voor het rijden van marathons.

Schouten zal gelukkig zijn met die keuze, want afgelopen week werd haar moeder getroffen door een hersenbloeding. Ondanks dat Schouten dus wel wat anders aan haar hoofd had won ze gisteren de marathon in Heerenveen. "Je kunt het eigenlijk van tevoren niet voorstellen. De wereld staat gewoon even helemaal stil. Het maakt mij ook helemaal niks uit hoe het nu gaat. Maar we kunnen nu niks doen voor mijn moeder en ik vind schaatsen het leukste dat er is. Dan kan ik lekker mijn hoofd leegmaken."