Gutiérrez vindt verliezen van stoeltje bij Haas oneerlijk

Het team van Haas heeft de line-up voor het seizoen van 2017 bekend gemaakt. Hiermee liet de Amerikaanse renstal weten dat huidig coureur Esteban Gutiérrez opzoek moet naar een andere werkgever. Dit tot grote frustratie van de Mexicaan.

Gutiérrez was na de Grand Prix van Mexico nog erg hoopvol dat hij zijn stoeltje voor volgend seizoen zou behouden, totdat Haas afgelopen vrijdag bekend maakte de Mexicaan te vervangen door Kevin Magnussen. De Haas-coureur is het dan ook niet eens met de keuze van zijn huidige werkgever.

"Ik snap de keuze van het team niet", klaagt Gutiérrez. "Het is niet eerlijk. Er waren een hoop situaties die buiten mijn macht lagen. Ik kende aan het begin van het seizoen een hoop pech, juist toen we veel kansen hadden om punten te pakken. Uiteindelijk zal ik de keuze van het team maar moeten respecteren."

Gutiérrez is behoorlijk kritisch op zijn huidige werkgever en stelt dat zijn gebrek aan prestaties niet altijd aan hem te wijten was: "Ik moet toegeven dat ik zelf ook fouten heb gemaakt, maar het team heeft meer steken laten vallen. Ik denk niet dat ze mijn resultaten op een goede manier bekeken hebben. Ze keken slechts naar het scorebord."

De toekomst van de Haas-coureur is vooralsnog onzeker. Toch dicht de Mexicaan zich een kans van zeventig procent toe dat hij volgend jaar weer in de hoogste tak van de autosport actief zal zijn. "Er zijn meerdere opties beschikbaar. Het heeft echter de meeste prioriteit dat ik blijf rijden in de Formule 1."

Gutiérrez vindt verliezen van stoeltje bij Haas oneerlijk (PROSHOTS/Action Images)
Gutiérrez vindt verliezen van stoeltje bij Haas oneerlijk (PROSHOTS/Action Images)