'Vier namen op lijstje Manor voor 2017'

Het Formule 1-team van Manor zou vier rijders op het oog hebben om een racecontract voor volgend jaar aan te bieden. Dat meldt Autosport.com. Manor is samen met Sauber het enige team dat de line-up voor volgend jaar nog niet bekend heeft gemaakt. 

Huidig Manor-coureur Pascal Wehrlein is een van de namen die genoemd wordt. De Duitser leek kans te maken op een stoeltje bij Force India, maar zag deze week teamgenoot Esteban Ocon die kans krijgen. De Duitser scoorde Manor's enige punt van dit seizoen en lijkt een prima kans te hebben om te mogen blijven, hoewel Mercedes daar het laatste woord over lijkt te hebben: Mercedes levert de motoren aan Manor en heeft Wehrlein in haar juniorenprogramma.

Als tweede wordt Rio Haryanto genoemd. De Indonesiër begon het seizoen bij Manor, maar werd halverwege vervangen door Ocon nadat er allerhande financiële problemen waren. Volgens de berichten hebben de nodige Aziatische bedrijven al aangegeven hem weer te willen sponsoren, maar het financiële pakket voor Haryanto is nog niet rond.

Ook Felipe Nasr staat op het lijstje van Manor. De Braziliaan rijdt dit seizoen voor Sauber, het enige team dat nog geen enkel punt heeft gescoord. Het heeft er wel alle schijn van dat Nasr en zijn team het liefst gewoon bij de Zwitserse renstal blijven, maar er wordt wel gekeken naar de optie om voor Manor te rijden. Tot slot is Esteban Gutierrez nog op zoek naar een stoeltje, nu hij niet meer bij Haas terecht kan. De enige andere optie voor de Mexicaan is een terugkeer naar Sauber, maar gezien zijn tumultueuze afscheid daar in 2014 lijkt dat weinig kans van slagen te hebben. 

Wanneer Manor de namen bekendmaakt is nog niet duidelijk, vorig seizoen wachtte het team tot enkele dagen voor de tests in het nieuwe seizoen. Zo lang zullen ze nu vermoedelijk niet wachten.