Alonso verveelt zich en wordt cameraman in Brazilië

Formule 1-coureur Fernando Alonso heeft zich in Brazilië weer eens verveeld. Vorig jaar stopte zijn McLaren er in de kwalificatie mee, waarna de Spanjaard op een plek kwam te staan waar vandaan hij niet zomaar richting de pitstraat kon. Het resultaat was een heuse internetmeme, nadat hij ergens een klapstoeltje vandaan getoverd had en lekker lag te genieten van de Braziliaanse zon. Vrijdag was het weer raak, maar dit keer in de vrije trainingen.

In de tweede training van vrijdag gaf de McLaren van Alonso al vroeg de geest op het circuit van Interlagos. Ook nu kwam hij weer ergens terecht waar de pit niet zomaar bereikt kan worden en dus werd Alonso's geduld weer danig op de proef gesteld. Regelmatig kwam hij in beeld: hier een beetje zitten, daar een beetje tegen een steentje trappen..kortom, hij verveelde zich de pleuris.

Gelukkig was daar plotseling een cameraman die kans zag op een leuk onderonsje: hij bood Alonso zijn stoel en koptelefoon aan, legde de oud-wereldkampioen de besturing - op afstand - van de camera uit en liet hem zijn gang gaan. Als een kind zo blij kon Alonso wat beelden van de vrije training de wereld insturen, maar echt een succes was het nog niet. Het beeld wat daadwerkelijk van zijn camera op tv uitgezonden werd liet een halve glimp van de auto van Sergio Perez zien. Oefening baart kunst, dus wellicht krijgt hij nog een kans als hij zaterdag of zondag weer uitvalt.

Alonso's niet al te briljante camerawerk. 'Bagger', zoals de Britse commentator het gekscherend omschrijft (Bron: YouTube)