Sony komt met PS4 Pro tutorial video

Vandaag is de releasedag van de PlayStation 4 Pro, de krachtigere versie van de gewone PlayStation 4. Sony heeft nu een video tutorial vrijgegeven die laat zien hoe je de machine het beste kunt afstellen om de beste beeldkwaliteit te krijgen.

De video biedt instructies voor het instellen van resolutie, HDR, en kleuren-output. Veel televisies die compatible zijn met HDR-input zullen deze feature automatisch al aanzetten, maar Sony laat met het filmpje ook nog even zien hoe het handmatig kan. Het is verder niet een megaspannend filmpje, maar wellicht interessant voor mensen die overwegen om de nieuwe console te kopen.

Volgens Sony zelf is de PlayStation 4 Pro geen new-gen PlayStation, maar een 'mid generational upgrade'. De PlayStation 4 Pro is dan ook niet heel veel duurder dan de normale PS4, en biedt aardig wat meer features. Daarbij moet wel gezegd worden dat het leeuwendeel van deze features alleen tot hun recht komen wanneer je beschikt over een compatible televisie (4K, HDR). Niettemin is de PlayStation 4 Pro de krachtigste console van dit moment.