Ocon tekent bij Force India

Formule 1-coureur Esteban Ocon verkast volgend jaar naar Force India. De 20-jarige Fransman verving tijdens het huidige seizoen Rio Haryanto bij Manor en maakte daar genoeg indruk om een stap hogerop te kunnen doen. 

Dat Ocon over veel talent beschikt was al lang duidelijk. In 2014 werd hij kampioen in het Europees Fomule 3-kampioenschap, waar hij vaak de enige was die zich op snelheid met Max Verstappen kon meten. Vorig jaar pakte Ocon ook gelijk de titel in de GP3. De Mercedes-junior werd na het huidige seizoen dan ook al als grote kanshebber gezien om de naar Renault vertrokken Nico Hülkenberg te vervangen bij Force India, met zijn Manor-teamgenoot Pascal Wehrlein - ook Mercedes-junior - als voornaamste concurrent. 

"Ik ken het team al vrij goed omdat ik vorig jaar voor ze getest heb en ik heb zin om weer met ze samen te werken. Ik ben er erg blij mee dat ik naar Force India ga", liet Ocon optekenen. "Mijn halve seizoen bij Manor heeft me voor mijn gevoel genoeg ervaring gegeven om deze kans aan te grijpen, ook al ben ik nog relatief nieuw in de Formule 1."