Trump mag twittervolgers @POTUS houden

Na de inauguratie van president Donald Trump op 20 januari 2017, gaat het populaire twitteraccount @POTUS naar hem over, zo heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Het account van de President Of The United States (afgekort @POTUS) is nu nog in handen van Barack Obama. Hij begon op 18 mei 2015 als eerste president ooit op Twitter en heeft inmiddels 11 miljoen volgers.

Het account wordt voor de machtsoverdracht geheel leeggemaakt, maar de tweets van Obama gaan niet verloren, die worden opgeslagen onder de naam @Potus44. Obama is de 44e president van de Verenigde Staten. Trump zal wel de volgers van zijn voorganger behouden.

Ook andere accounts zoals @WhiteHouse, @FLOTUS, @PressSec en @VP zullen leeggemaakt worden. De tweets worden gearchiveerd door het National Archives and Records Administration (NARA).

Ook de gebruikersnamen en wachtwoorden van social media zoals Tumblr, YouTube, Instagram en Facebook zullen inclusief volgers, maar zonder verdere inhoud, worden overgedragen aan Trump en zijn team.

Trump mag twittervolgers @POTUS houden
Trump mag twittervolgers @POTUS houden (Foto: BuzzT)