Morgana is kattig in Persona 5

Vandaag heeft Deep Silver een andere Phantom Thief uit Persona 5 bekendgemaakt. Elk goed team heeft een mascotte nodig, en die rol is bij de Phantom Thieves weggelegd voor het antropomorfische, katachtige… ding dat Morgana wordt genoemd.

Waarschijnlijk heb je nu geen idee waar we het over hebben, omdat dat “ding” overduidelijk een kat is. Maar we kunnen je vertellen dat Morgana veel meer is dan dat. Dit mysterieuze wezen uit een andere wereld is een professionele dief en doet dienst als mentor voor de ontevreden jongeren van de Phantom Thieves. Belangrijker nog is de rol van Morgana vervult als het onvervangbare hart en de ziel van het team. Oh ja, hij kan ook in een bus veranderen.

Persona 5 gaat over de interne en externe conflicten van een groep verwarde middelbare scholieren – de hoofdrolspeler en een verzameling lotgenoten die hij in de loop van het verhaal ontmoet – die een dubbelleven leiden als een club genaamd Phantom Thieves. Hun leven ziet eruit als dat van elke andere leerling in Tokio: ze gaan naar school, nemen deel aan naschoolse activiteiten en hebben bijbaantjes. Maar ze beleven ook fantastische avonturen, waarbij ze met bovennatuurlijke krachten de harten van mensen binnendringen. Hun kracht komt van de Persona, het Jungiaanse concept van het “Zelf”.

De helden van het spel beseffen dat de maatschappij mensen dwingt om maskers te dragen die hun innerlijke kwetsbaarheden beschermen. Alleen door deze beschermende maskers letterlijk af te rukken en mensen te confronteren met hun innerlijke zelf kunnen ze hun innerlijke kracht ontdekken, en deze gebruiken om mensen in nood te helpen. Uiteindelijk streeft de groep Phantom Thieves ernaar om hun dagelijkse wereld te veranderen zodat deze overeenstemt met wat zij zien, voorbij de maskers die de hedendaagse samenleving draagt.

Persona 5 komt 14 februari uit op PlayStation 4 en PlayStation 3.