Epic Games' Tim Sweeney doneert 15 miljoen aan natuurbehoud

De oprichter van Epic Games, Tim Sweeney, heeft vijftien miljoen dollar gedoneerd ten behoeve van de permanente bescherming van zo'n zesduizend hectare bosgebied in zijn thuisstaat North Carolina. Het geld komt terecht bij de U.S. Fish and Wildlife Service.

De donatie, met een duur woord conservation easement, verzekert de donerende partij ervan dat er geen projectontwikkeling op of onderverdeling van het grondgebied plaats kan vinden. Sweeneys vijftien miljoen is de grootste conservation easement door een individu in de geschiedenis van de staat North Carolina. Het is niet de eerste keer dat de gameontwikkelaar investeert in zijn thuisstaat: inmiddels staat de  bescherming van 40.000 acres (ruim 16.000 hectare) op zijn naam.

Dat de jongens van Epic Games in de slappe was zitten was al langer bekend. Zo is co-oprichter Mark Rein mede-eigenaar van NHL's Carolina Hurricanes, en werd er in 2012 door het Chinese internetbedrijf Tencent 330 miljoen dollar betaald voor een aandeel in Epic Games. Epic Games schepte bekendheid met de ontwikkeling van spellen als Unreal, Unreal Tournament, Gears of War en, niet te vergeten, Jazz Jackrabbit.