Nieuw deel in de Metro-serie geteased, maar toch niet in 2017

Update:

Het nieuwe deel in de Metro-reeks staat toch niet gepland voor 2017. Deep Silver, rechtenhouden van de reeks, heeft gereageerd op de nieuwe informatie op de website van Metro 2035: "Deep Silver heeft ambitieuze plannen voor de succesvolle Metro-franchise. Maar de volgende game zal niet in 2017 worden uitgebracht." Het is dus nog even afwachten, maar het lijkt zeker dat het verhaal van Artyom nog een vervolg zal krijgen.

Origineel bericht:

Op de website van het boek Metro 2035, het laatste deel van de boekentrilogie van Dmitry Glukhovsky, is een nieuw deel in de gameserie Metro geteased.

In 2010 maakten we al kennis met het verrassende Metro 2033, dat drie jaar later al een sequel kreeg genaamd Metro: Last Light. Met dat laatste deel zijn de boeken- en gameserie in principe naast elkaar gaan lopen. De boekenserie is vorig jaar afgesloten, maar de serie gaat verder in gamevorm.

De voorgaande Metro-games zijn first person survival horror shooters die zich afspelen in post-apocalyptisch Moskou. Na een nucleaire oorlog moet Artyom, de hoofdpersoon, zien te overleven in het metrostelsel van de Russische hoofdstad, maar wordt daarbij niet geholpen door gemuteerde beesten die vanaf het oppervlak binnendringen.

De nieuwe Metro-game, dat nog geen officiële titel heeft, zou in 2017 uit moeten komen.