Wolff: "Mercedes heeft prestaties gemaximaliseerd"

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff denkt dat Mercedes er alles uitgehaald heeft dat onder de huidige reglementen in de Formule 1 mogelijk is. Het Duits/Britse team won voor het derde jaar op rij de constructeurstitel, terwijl coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg nog strijden om de rijderstitel.

Dit jaar is met name Red Bull Racing gedurende het seizoen dichterbij gekomen, waardoor Mercedes iets minder dominant is dan in de afgelopen jaren. Wolff: "Wij hebben onze prestaties gemaximaliseerd, zoals normaal is aan het einde van een reglementscyclus. Wij bevinden ons op het niveau waar verbeteringen slechts nog marginaal zijn, dus wij moeten gefocust zijn op de laatste details."

De Mercedes-baas weet dat als de reglementen stabiel waren gebleven er meer teams in de buurt van zijn renstal waren gekomen. Volgend jaar gaat het reglement op de schop en zullen de verschillen volgens hem groter worden. "Qua prestaties zijn we dit jaar minder dominant dan vorig jaar en voor mij komt dat door het feit dat wij verminderende meeropbrengsten hebben onder stabiele regelgeving. Laat de regels gelijk en het gat wordt kleiner, waardoor we uiteindelijk fraaie races gaan krijgen. Iemand anders heeft voor volgend jaar weer wat nieuws bedacht en zijn we weer terug bij af."