Ronaldo wil tot zijn 41e doorgaan

Cristiano Ronaldo zegt dat het nieuwe contract dat hij is overeengekomen met Real Madrid zijn voorlaatste verbintenis zal zijn als profvoetballer. Real Madrid kondigde zondag aan dat de Portugese superster zijn overeenkomst zou verlengen tot medio 2021. Wanneer hij zijn termijn vol maakt in Santiago Bernabeu heeft hij in totaal er 12 dienstjaren bij de Koninklijke op zitten en zal hij 36 jaar oud zijn.

Ronaldo denkt louter aan nieuwe prijzen bij Real Madrid, en is er zeker van dat hij na het uitdienen van dat contract nog niet klaar is met voetbal. "Ik wil de president van Real Madrid, mijn ploeggenoten, en anderen die mij hebben geholpen, bedanken om dit te bereiken. Het is een belangrijke dag. Ik heb het al een aantal keren gezegd dat deze club in mijn hart zit. Het is een deel van mij. Op een speciaal moment in mijn leven, heb ik besloten om nog vijf jaar door te gaan. Het zal niet mijn laatste contract zijn, moge dat duidelijk zijn, maar het is erg speciaal."

De EK-winnaar van 2016 wil er geen gras over laten groeien. "Ik wil de beste blijven. Ik wil dit shirt met trots dragen en ik ben er zeker van dat ik de komende vijf jaar hetzelfde niveau zal halen. Ik wil scoren en prijzen winnen. Ik wil doorgaan tot ik 41 ben. Di Stefano is een legende, en hij zei tegen me: ‘kampioen, ga zo door, je bent de beste’. Hij is een referentie punt. Ik ben er trots op dat ik zo’n verstandhouding met hem heb", aldus Ronaldo tijdens de persconferentie van maandag.