Barcelona komt achterstand te boven in Sevilla

FC Barcelona blijft door een krappe zege bij Sevilla in het spoor van koploper Real Madrid. De Catalanen begonnen echter niet goed aan de wedstrijd. Ze wonnen wel met 1-2. 

Hoewel Barcelona ook een goede kans kreeg via Luis Suarez, zorgde Sevilla in de beginfase voor het meeste gevaar. Na een kwartier kwam de thuisploeg ook op voorsprong. Een pass van Neymar kwam niet aan bij Suarez, waarna Sevilla uitstekend counterde en Vitolo kon afronden.

Barça miste in Andalusië door blessures onder meer Gerard Piqué, Jordi Alba en Jérémy Mathieu, waardoor Sergi Roberto achterin een basisplek had. De Catalanen zagen er vooral aan die kant van het veld kwetsbaar uit. Het trio Suarez, Neymar en Lionel Messi kwam ondertussen nog niet lekker uit de verf.

Toch werd het vlak voor rust ineens 1-1. Neymar zag op de rand van het strafschopgebied Messi vrijstaan en de Argentijn rondde prima af. Een kwartier na de pauze liet ook Suarez zich weer zien. De Uruguayaan kreeg veel te veel ruimte van Sevilla om na een onderschepping van Messi te scoren: 1-2.

Suarez wist het duel daarna bijna te beslissen toen hij keeper Rico uitspeelde. Het schot van de oud-Ajacied ging vanuit een moeilijke hoek voorlangs. Even later stuitte Suarez op Rico, waardoor het bij 1-2 bleef. Barcelona staat daardoor nog steeds twee punten achter Real Madrid, dat Leganés met 3-0 versloeg.