[eSports] uitslag finale Overwatch World Cup

Zuid-Korea is de allereerste wereldkampioen van Overwatch. In het demonstratietoernooi op Blizzcon liet de toernooifavoriet geen spaan heel van de Russische equipe: 0-4.

De dominantie van de Zuid-Koreanen was vanaf het begin al merkbaar: er werd niet één map verloren tijdens het hele toernooi. De Russen stonden dan ook voor een loeizware opgave in de finale, maar niemand had verwacht dat het zo makkelijk zou gaan voor de Zuid-Koreanen. Dat lag er niet zozeer aan dat de Zuid-Koreanen zo goed waren (hoewel dat zeker meespeelde), maar ook doordat Rusland een schim was van wat ze hadden laten zien tijdens de rest van het toernooi. Het absolute hoogtepunt (of dieptepunt, afhankelijk van hoe je het bekijkt) was de team kill van Won Hyoup “ArHaN” Jeong met de dragonblade van Genji, die hoogstwaarschijnlijk niet was gebeurd wanneer Andrei "uNFixed" Leonov de flashbang van McCree beter had getimed.

De strijd om het brons was een stuk spannender: Zweden verzekerde de derde plaats met 2-1, ten koste van Finland. Voor volgend jaar heeft Blizzard de Overwatch League aangekondigd, een overkoepelende organisatie die alles rondom de professionele Overwatch-scene moet overzien met onder andere locale teams, salarissen voor spelers en scouting.

Overwatchworldcup1
[eSports] uitslag finale Overwatch World Cup