Geheime dienst haalt Trump van podium na dreiging

Tijdens een campagnetoespraak in Nevada zaterdagavond (plaatselijke tijd) heeft de Amerikaanse geheime dienst Donald Trump kort van zijn kansel weggehaald. Er was melding van een persoon met een wapen in het publiek.

De Republikeinse presidentskandidaat tuurde op een gegeven moment het publiek in om door de verlichting heen naar rumoer in de zaal te kijken. Even later snelden agenten van de Secret Service naar hem toe en riepen "Let's go!" terwijl ze Trump al rennend met hun eigen lichaam beschermden.

De miljardair verdween met de agenten achter de coulissen. Kort daarna keerde hij terug. "Niemand zei dat het makkelijk zou zijn, maar we zullen niet worden gestopt", was zijn commentaar. "Deze mensen zijn fantastisch", zei hij over de agenten.

De dreiging zou afkomstig zijn geweest van een man in het publiek. Die is door de geheime dienst afgevoerd. Wat er precies aan de hand was is onduidelijk. Trump ging vervolgens weer verder met zijn toespraak.

CNN heeft met omstanders gesproken die vlakbij de man stonden, en concludeert dat het waarschijnlijk loos alarm was. Niemand zou iets hebben gezien dat op een wapen leek, terwijl iedereen die naar binnen wil streng wordt gecontroleerd. Voor zover bekend is er geen wapen gevonden.