FOK! Wat een weer: het blijft wisselvallig

Goedemorgen! Ook vandaag blijft het wisselvallig weer. Aan de kust (ik zie Stephan al bijkans kwijlen ) is een enkele onweersklap mogelijk. De temperatuur zakt nog een graadje tot slechts 9 graden. Boven land is de wind west tot zuidwest en matig van kracht, aan de kust komt de wind uit het noordwesten en is vrij krachtig. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:44
Zon onder: 17:01
Zonkracht: 2 / 1

Gisteren was een prachtige dag .. of je nou in de Algarve zit, of in het koude Holland. qltel maakte onderstaande foto van een wolkenpartij tijdens zijn minivakantie, ikzelf maakte de foto daaronder van de zon vlak na een regenbui. Prachtige (maar pijnlijk voor je ogen) schittering door de weerkaatsing van de zon in het natte asfalt.
Wolken boven de Algarve (Foto: qltel)
Wolken boven de Algarve (Foto: qltel)Na regen komt zonneschijn  (Foto: DJMO)
Na regen komt zonneschijn (Foto: DJMO) 
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1919 Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
1953 Het laatste dijkgat na de watersnoodramp van 1953 wordt gesloten (bij Ouwerkerk).
1956 Nederland trekt zich terug van de Olympische Spelen in Melbourne uit protest tegen de Sovjet-inval in Hongarije.
1990 Hongarije wordt het 24e lid van de Raad van Europa en is daarmee het eerste land van het (voormalige) Warschaupact dat toetreedt tot de organisatie.
1997 De gemeenteraad van Vlaardingen hernoemt de Moermanlaan in Hoogstad vanwege vermeend antisemitisme van Cornelis Moerman