Renault F1 presenteert line-up vóór seizoensfinale

Het team van Renault werkt hard aan de rijdersbezetting voor 2017. Met het reeds vastleggen van Nico Hülkenberg is er nog een vacature vrij voor het tweede stoeltje. Een keuze die volgens Renault-teambaas Frédéric Vasseur een moeilijke beslissing is. 

Verschillende rijders zijn in verband gebracht met het tweede zitje bij Renault. Esteban Ocon en Kevin Magnussen zouden de belangrijkste kandidaten zijn om de plek naast Hülkenberg te bemachtigen. Ook zouden Jolyon Palmer en Esteban Gutiérrez op het lijstje van gegadigden staan. De Franse renstal zal volgens Vasseur een beslissing maken voor de seizoensfinale in Abu Dhabi. 

"We hebben de beslissing voornamelijk uitgesteld omdat onze kandidaten nog vrij jong of debutanten zijn" verklaart de Renault-baas. "Ik begrijp dat onze huidige coureurs graag meer duidelijkheid willen, maar het is niet anders. Al onze kandidaten verrichten goed werk, zowel de huidige rijders als de anderen wat het moeilijk maakt om een knoop door te hakken."

Volgens Vasseur is Renault op zoek naar een rijder die zich voor de langere termijn aan het team wil binden. Daarnaast gaat talent boven geld. "Het is belangrijk dat we een coureur hebben die goed in ons project past. Ook moet hij betrokkenheid en toewijding tonen. Alles wordt overwogen. We zijn niet op zoek naar een rijder met een grote zak geld: het draait voor ons om prestaties.

Renault F1 presenteert line-up vóór seizoensfinale (ProShots/Action Images)
Renault F1 presenteert line-up vóór seizoensfinale (ProShots/Action Images)