EL: Uitslag Zorya Luhansk - Feyenoord

Het uitduel met Zorya Luhansk heeft een punt opgeleverd voor Feyenoord. De wedstrijd in Odessa kende twee gezichten.

Trainer Giovanni van Bronckhorst moest wat puzzelen op het middenveld wegens het ontbreken van Tonny Vilhena (familie-omstandigheden) en Karim El Ahmadi (voetblessure). Daarom startten Marko Vejinovic en Renato Tapia op de middenlinie van de Rotterdammers.

De thuisploeg nam het initiatief in de beginfase, maar het was Feyenoord dat het meest gevaarlijk werd. Al na een kwartier kopte spits Nicolai Jörgensen raak op aangeven van Dirk Kuijt. Jörgensen gaf daarbij een slim duwtje, maar de Deense arbitrage keurde de goal van hun landgenoot goed.

Op slag van rust keerde de wedstrijd volledig om. Eerst kreeg Eric Botteghin geel voor een overtreding op het middenveld en een halve minuut later kreeg hij zijn tweede kaart. De Braziliaan maakte hands in de zestien, zodat Feyenoord een strafschop tegen kreeg én met tien man verder moest. De strafschop werd vervolgens in twee instanties benut door Raphael Forster, nadat doelman Brad Jones eerst nog wist te redden.

Na de pauze bleef doelpuntenmaker Jörgensen in de kleedkamer achter en kwam Miquel Nelom in de ploeg. De druk van Zorya op het doel van Jones werd enorm, maar de vele kansen bleven onbenut. Feyenoord kreeg zelf vervolgens nog een enorme mogelijkheid via een counter. Vejinovic mocht ver komen en schoot van rand zestien, maar mikte de bal over.

Het bleef dus bij 1-1 in Odessa, na een duel met twee gezichten. Lang leek er niks aan de hand voor Feyenoord, maar door die halve minuut voor rust werd het behoorlijk penibel. De Rotterdammers kunnen met een punt, gezien de omstandigheden, prima leven.

Bottheghin ziet rood. (PRO SHOTS/Henk Jan Dijks)

Zorya Luhansk

1 - 1

Feyenoord

44' Forster(pen)    15' Jorgensen

Gele kaart: Petriak, (Zorya Luhansk), Vejinovic, Basacikoglu, Tapia, (Feyenoord)
 Rode kaart: , Botteghin (43/2xg) (Feyenoord)

Stadion: Chornomorets, Odessa