Rood zal nooit meer hetzelfde zijn in Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport zal gebruik maken van de extra kracht die de PlayStation 4 Pro zal brengen. Kazunori Yamauchi, CEO bij Polyphony Digital heeft dat bekendgemaakt bij een presentatie over de nieuwe console.

Niet erg verrassend kende die presentatie aardig wat technische verhalen, zoals hoeveel resolutie en helderheid de hardware wel aan kan. Yamauchi kwam met een voorbeeld wat dit in de praktijk betekent voor Gran Turismo Sport: het zal de eerste game zijn die Ferrari-rood weer kan geven. "Mensen die ooit wel eens een Formule 1-race hebben bezocht hebben wellicht gemerkt dat de Ferrari-auto's een vreemde oranje gloed hebben. Dat is gedaan zodat de auto's meer op het traditionele Ferrari-rood lijken op tv." Yamauchi heeft ons nu dus verzekerd dat we niet langer naar een dure Formule 1-race hoeven om dat te aanschouwen, Gran Turismo Sport zal het perfect simuleren.

Gran Turismo Sport staat voor nu nog gepland voor 2017, maar het is nog maar de vraag of Polyphony dat gaat halen met dit baanbrekende nieuwe kleurenpalet.