Dijksma klaar met taxi-ronselaars op Schiphol

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) wil dat er snel een einde komt aan het ronselen van klanten door taxichauffeurs op Schiphol. "Ik ben er wel klaar mee", zei ze donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Ze vindt de praktijk 'ontoelaatbaar'.

Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en het ministerie hebben de handen ineengeslagen om het probleem aan te pakken. Dijksma heeft de gemeente juridische steun aangebonden om het probleem op 'zeer korte termijn' op te lossen. Er wordt gekeken om de gemeentelijke verordening aan te passen om de ronselaars aan te pakken.

Ook gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport intensiever controleren en worden met de marechaussee afspraken gemaakt. Alleen samen kunnen we dit probleem oplossen, aldus de bewindsvrouw. "We moeten de straat terugpakken voor de burger en niet overlaten aan de hufter", zei Dijksma.

Veegactie
Donderdag was er al een eerste veegactie tegen de ronselaars, aldus de bewindsvrouw. Daarbij was ook de marechaussee betrokken.

Toeristen op de luchthaven worden geronseld door taxichauffeurs die niet op de officiële standplaats staan, maar in de parkeergarage. Ze geven veel overlast en klanten worden nogal een geconfronteerd met hoge rekeningen. "Dit is slecht voor het aanzien van het land", aldus Dijksma.

Dijksma klaar met taxi-ronselaars op Schiphol
Dijksma klaar met taxi-ronselaars op Schiphol (Foto: ANP)