Na 108 jaar winnen Cubs de World Series na zinderend slot

Na 108 jaar wachten hebben de Chicago Cubs eindelijk weer de World Series gewonnen. In een zinderende finale van het Amerikaanse honkbalseizoen werd in de zevende en beslissende wedstrijd afgerekend met de Cleveland Indians. De Indians kwamen in de strijd na vier wedstrijden op een 3-1 voorsprong, maar in de afgelopen dagen trokken de Cubs de stand weer gelijk: 3-3.

De wedstrijd in Cleveland werd er één die als ware thriller de geschiedenisboeken in zou gaan. Na zeven innings hadden de Cubs een 6-3 voorsprong in handen, waarmee de historische titel erg dichtbij leek. Toch konden de Indians weer wat terugdoen en na de achtste inning stond het zowaar weer gelijk: 6-6. In de negende inning werd geen punt meer gemaakt en dus moest er een tiende inning, verlenging, aan te pas komen.

Na een regenpauze sloeg Chicago al snel toe. Ben Zobrist maakte een honkslag, waarna Albert Almora Jr de Cubs op voorsprong zette. Dankzij een honkslag van Miguel Montero kon Anthony Rizzo scoren en dus moesten de Indians in de achtervolging. Brandon Guyer kwam weliswaar nog over de thuisplaat, maar verder dan dat kwam men niet en dus was het afgelopen: 8-7. 

De beslissing in de wedstrijd (Bron: YouTube)

Door de zege is ook eindelijk een einde gekomen aan de Curse of the Billy Goat. De Cubs stonden in 1945 voor het laatst in de World Series en tijdens de vierde wedstrijd werd Billy Sianis uit het thuisstadion van de Cubs gezet: zijn geit, in bezit van een geldig toegangsbewijs, stonk te erg en moest vertrekken. "De Cubs zullen nooit meer een titel winnen en hier zal nooit meer om de World Series gespeeld worden!", vervloekte hij het team. Maar liefst 71 jaar lang bleef de 'vloek' boven Chicago hangen, maar nu is die eindelijk opgeheven.

Cubs winnen de World Series. (PRO SHOTS/Action Images)
Cubs winnen de World Series. (PRO SHOTS/Action Images)