Animal Crossing New Leaf heeft een flinke content-update

In een nieuwe Nintendo Direct-videopresentatie bouwde Nintendo een gezellig feestje met Animal Crossing: New Leaf – Welcome amiibo. De flink grote update is nu gratis beschikbaar is om te downloaden.

In deze update voor de game Animal Crossing: New Leaf is er onder andere een camping, waar spelers kunnen genieten van allerlei nieuwe mogelijkheden. Spelers die beschikken over amiibo-figuurtjes of –kaarten kunnen nóg meer lol beleven in hun stad.

Na het updaten van de game treffen spelers een nieuw gebied in hun stad aan. Deze nieuwe camping biedt verschillende interacties met speciale bewoners en nieuwe winkelmogelijkheden. Het nieuwe personage Harvey helpt spelers met alles wat ze bij het kamperen kunnen gebruiken. Door een van de zestien Animal Crossing amiibo-figuurtjes of honderden Animal Crossing amiibo-kaarten te scannen verschijnen deze personages in hun stijlvolle, aanpasbare camper. Dit werkt zelfs bij sommige amiibo die niet uit Animal Crossing komen, zoals de Inklings uit Splatoon en Wolf-Link. Spelers kunnen ook nieuwe voorwerpen krijgen, en foto’s maken met hun dierlijke vriendjes via de amiibo Camera-functie. Sommige personages kunnen zelfs naar je stad verhuizen.

Wanneer spelers in een camper een Wii U-voorwerp of New Nintendo 3DS XL- / New Nintendo 3DS-voorwerp vinden, kunnen spelers twee nieuwe games vrijspelen en aanschaffen tegen betaling van MEOW Coupons. Met de Wii U-console speel je de minigame Desert Island Escape vrij, terwijl Animal Crossing Puzzle League beschikbaar komt bij de vondst van het New Nintendo 3DS XL- / New Nintendo 3DS-voorwerp. Spelers kunnen de Wii U- en New Nintendo 3DS-voorwerpen krijgen via gelukskoekjes in Nooklings winkel. Een snellere manier is door een van de zestien Animal Crossing amiibo-figuurtjes te scannen. Bij het spelen van deze nieuwe games kun je ook sommige amiibo-figuurtjes en –kaarten gebruiken.

Hoewel veel nieuwe functies amiibo gebruiken in de Animal Crossing: New Leaf – Welcome amiibo-update, zijn er ook een aantal vernieuwingen waar je helemaal geen amiibo voor nodig hebt. Hieronder een lijst van de nieuwe mogelijkheden die tijdens de Nintendo Direct zijn besproken:

  • MEOW Coupons: Door het verdienen van de nieuwe MEOW Coupons (MEOW staat voor Mutual Exchange of Wealth, oftewel wederzijdse uitwisseling van rijkdom) kunnen spelers unieke voorwerpen krijgen op de camping of van bezoekende dierlijke vrienden. Om deze coupons te verdienen moeten spelers nieuwe stadsactiviteiten voltooien, zoals het wieden van een bepaalde hoeveelheid onkruid of het verzamelen van bepaalde zeeschelpen.
  • Say Cheese!: Met de nieuwe functie amiibo Camera kun je in de game de coolste selfies ooit maken. Spelers kunnen hun favoriete bewoners verzamelen en een kiekje maken en opslaan, om er elk moment weer blij van te worden. Je kunt ze zelfs delen met je vrienden die de Nintendo 3DS-afbeeldingssoftware gebruiken. Je hebt geen amiibo nodig voor deze functie, maar bij het gebruik van een amiibo-kaart kun je foto’s maken van dierenvrienden die niet in je stad wonen.

  • Spelers kunnen een nieuwe, geheime opslagruimte voor hun huis aanschaffen bij Nook’s Homes. De geheime opslagkamer is vanuit elke plaats in huis toegankelijk en biedt ruimte aan heel veel verzameldingen. Misschien kun je er zelfs een oude schatkaart in opslaan. Een perfecte plaats voor dat soort dingen.

  • Spelers kunnen hun huizen aanpassen door meubels en voorwerpen via het touchscreen te verplaatsen. Het is nu makkelijker dan ooit om de perfect ingerichte kamer te maken.

  • Happy Home, Happy Transfer: Spelers met opgeslagen gegevens van Animal Crossing: Happy Home Designer op hun Nintendo 3DS-systeem, kunnen deze overzetten om reusachtige meubelen te kopen in Animal Crossing: New Leaf – Welcome amiibo. Deze nieuwe supergrote meubels maken zeker indruk in elke woning.

Er komt ook een nieuwe fysieke versie voor de Nintendo 3DS-systemen, die ligt vanaf 25 november in de winkel.