'Papjesgeitenbreier' Frank Noya overleden

In Hilversum is zondag basgitarist en contrabassist Frank Noya overleden op 83-jarige leeftijd. Bij het grote publiek was hij bekend als een van de Geitenbreiers, de muzikale begeleiders van Edwin Rutten in het kinder-tv-programma De Film van Ome Willem.

Noya was degene in het combo van Harry Bannink die altijd de strofe 'met een papje' zong, als antwoord op de vraag 'lust je ook wel bloemkool dan?' die Ome Willem stelde in het vaste beginlied 'Luister even'.

Het overlijden van Noya werd woensdag bekendgemaakt door zijn zoon op Facebook.

Noya was bassist bij onder andere de Late Late Lien Show (Wieteke van Dort), Paul van Vliet, de Diamond Five, Jasperina de Jong en veel andere tv- en radioproducties.

,,Frank Noya was een zeer gewaardeerde collega. Ik kende hem al als jazzmuzikant voordat we met De Film van Ome Willem begonnen", reageert Edwin Rutten. ,,De laatste jaren kwamen we elkaar vooral tegen in de Jumbo bij het Indonesische schap - hij was geboren in de Gordel van Smaragd en kon mij altijd iets lekkers aanwijzen. En Frank had altijd een dik boek in zijn tas, hij was een fervente lezer."

Van de acteurs en musici die de hoofdrollen speelden in Ome Willem, zijn alleen Rutten en Aart Staartjes nog in leven.

'Papjesgeitenbreier' Frank Noya overleden
'Papjesgeitenbreier' Frank Noya overleden (Foto: BuzzE)