World Series naar beslissende wedstrijd

De World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen, zal in de zevende en laatste wedstrijd beslist gaan worden. De Chicago Cubs kwamen dinsdagavond in Cleveland op 3-3 tegen de Indians en dus moet een beslissend duel gespeeld worden. Dat vindt komende nacht in Cleveland plaats.

De Series begonnen niet lekker voor de Cubs, die na vier wedstrijden al een 3-1 achterstand hadden. Waar de Indians dus nog één zege nodig hadden voor de titel konden ze dat niet verzilveren. Dinsdag was Addison Russell de grote man bij de Cubs, dankzij zes punten - een record in een World Series-wedstrijd, dat hij nu met drie anderen deelt. In de eerste inning kende Russell het nodige geluk met een tweehonkslag, maar in de derde inning zorgde een prachtige homerun voor 7-0. De Indians deden nog wel iets terug, maar een homerun van Anthony Rizzo in de negende inning was de beslissing: 9-3.

Voor één van de ploegen zal komende nacht een historische worden. De Indians wonnen de World Series voor het laatst in 1948, terwijl de Cubs zelfs al meer dan een eeuw wachten: in 1907 en 1908 kon in Chicago voor het laatst de titel gevierd worden. In 1945 stonden de Cubs voor het laatst in de World Series en ook destijds was een beslissende zevende wedstrijd nodig: de Detroit Tigers wonnen destijds. De Indians hebben sinds 1997 gewacht voor een nieuwe kans in de World Series en net als de Cubs verloren ook zij hun laatste finale in de slotwedstrijd: de Florida Marlins waren te sterk. 

Om 01.00 uur Nederlandse tijd beginnen de Cubs en de Indians aan de allesbeslissende wedstrijd in de World Series van 2016.