Speel een moordkabouter in het prachtige Project Wight

Een Wichtel is een mythisch wezen dat voorkomt in oude sagen en fantasy-verhalen. Het is een klein, kabouterachtig mormel dat zowel goedaardig als kwaadaardig kan zijn. Project Wight is een nieuwe game waarin deze wezens centraal staan.

Project Wight wordt gemaakt door de Zweedse studio The Outsiders, bekend van hun werk aan Battlefield 3 en PayDay 2. Deze twee titels staan behoorlijk ver af van dit nieuwe project, dat zich afspeelt in een gefictionaliseerde versie van de Vikingtijd waarin de mensheid samen leeft met de restanten van een vergeten soort zeer intelligente schepsels, de Wights. De speler kruipt in de huid van deze schepsels om het op te nemen tegen de mensheid, die de Wights op de rand van uitsterven hebben gebracht.

In de trailer die nu naar buiten gebracht is zijn twee delen gameplay te onderscheiden: eerst kijken we door de ogen van een kwetsbare, kinderlijke Wichtel die zich vooral schichtig opstelt en vlucht voor mensen, en daarna door de ogen van een zeer sterke en dodelijke variant, die behalve een gewelddadig karakter ook beschikt over de mogelijkheid om te vliegen. Bekijk de (grafisch indrukwekkende) trailer van Project Wight hieronder. Releasedata en platforms zijn nog niet bekendgemaakt.