ANWB: veel oponthoud lokale wegen

Niet alleen op snelwegen staan automobilisten geregeld vast, op lokale wegen is het nog vaker raak. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder haar leden. Volgens de bond zitten de meeste knelpunten, 57 procent, op lokale wegen.

Leden van de ANWB kregen de vraag om knelpunten te melden. In totaal kwamen er 4000 reacties. Dingen die op lokale wegen vaak voor problemen zorgen zijn zaken als bruggen die te vaak opengaan of verkeerslichten die verkeerd staan afgesteld. Volgens de bond zijn die problemen eenvoudig te verhelpen. Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, pleit dan ook voor meer aandacht voor de knelpunten buiten de snelwegen. "Juist deze plekken worden vaak genoemd en verdienen met spoed te worden aangepakt."

De top 3 van knelpunten op lokale wegen wordt aangevoerd door de N210 bij Krimpen aan den IJssel. Op plek twee staat de Stadsweg bij Spijkenisserbrug, gevolgd door de N206 bij Leiden op de derde plaats. De top 3 van knelpunten op snelwegen wordt gevormd door de A4 tussen Den Haag en Leiden, de A2 tussen Eindhoven en Weert en de A58 tussen Tilburg en Eindhoven.

ANWB: veel oponthoud lokale wegen
ANWB: veel oponthoud lokale wegen (Foto: ANP)