Montoya rijdt alleen Indy 500 in 2017

Autocoureur Juan Pablo Montoya komt komend seizoen in de IndyCar Series alleen in actie tijdens de Indy 500. De 41-jarige Colombiaan reed de afgelopen jaren voor Team Penske in het kampioenschap en deed het daar met name in 2015 uitstekend, maar zijn contract werd na dit seizoen niet verlengd - men ruilt hem in voor de talentvolle Josef Newgarden.

Tim Cindric, teamchef van Penske, lijkt positief verrast: "Het was een mooie verrassing dat hij ons aanbod om alleen de Indy 500 te rijden, heeft geaccepteerd. Onze doelen zaten een tijd niet op één lijn, maar na een eerlijk gesprek kwamen we overeen dat dit voor beide partijen een goede oplossing zou zijn. Hij wilde het team niet verlaten, maar omdat hij fulltime wilde rijden sprak hij toch met andere teams. Na een tijdje kwam hij echter naar ons toe en vertelde ons dat de Indy 500 voor ons rijden de beste optie was. Hij zei overigens ook dat hij, als hij in onze positie had gestaan, ook serieus overwogen had om Newgarden naar het team te halen."

Montoya kende een lastig seizoen. Zijn teamgenoten bij Penske, Simon Pagenaud, Will Power en Helio Castroneves, namen de volledige top-3 in het kampioenschap in beslag, maar de Colombiaan werd zelf slechts achtste. Een jaar eerder deed hij nog tot en met de laatste race mee om de titel, die hij aan Scott Dixon moest laten.