EA bant heel land van Origin

Iedereen is wel eens geband van een site of game; overkomt de beste wel eens. Wat niet gebruikelijk is, is dat een heel land van een service wordt geband. 

EA heeft Myanmar geblokkeerd van Origin, althans, daar lijkt het op. Een gamer uit het Zuid-Oost Aziatische land kwam daar achter nadat hij door Origin werd onthaald met de woorden 'Acces Denied' wat natuurlijk een alarm is. Na wat puik onderzoekswerk van eerdergenoemde gamer kwam hij erachter dat heel Myanmar is geblokkeerd van Origin (zonder een cent terug te zien van zijn reusachtige collectie games.)

oprahban2

Het hele probleem? Myanmar staat op een 'zwarte' lijst van de Verenigde Staten, die landen aanwijst waar economische sancties tegen heersen. Allemaal leuk en aardig, maar Obama heeft zeven oktober de sancties tegen Myanmar opgeheven. Hoe verdedigt EA zich hier nu weer tegen? "We zijn hard aan het werk om Origin weer beschikbaar te maken in Myanmar" aldus een zegsman van EA.

Dit gooit wel weer een hoop hete olie op het vuur in het hele DRM-verhaal (zoals onze Redditor-vriend aangeeft). Feitelijk huur je de games dus tot de bedrijven denken, mwah, nu is het wel klaar, terug die games.