Verstappen: "Straf is belachelijk"

Na afloop van de Grand Prix van Mexico kreeg Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek. De Nederlander eindigde zo niet als derde, maar als vijfde. De straf werd uitgedeeld vanwege het afsnijden van een bocht in de voorlaatste ronde, wat hem nadat hij zich verremde ten opzichte van Sebastian Vettel een voordeel opgeleverd zou hebben.

"Dit is belachelijk", foeterde Verstappen na afloop voor de camera's van Ziggo"Kijk naar de eerste bocht van de race, daar zie je (Lewis) Hamilton en (Nico) Rosberg die er allebei afgaan en daar veel meer winnen", zo verwijst hij naar Hamilton die zich verremde en Rosberg die min of meer door Verstappen zelf het gras ingetikt werd. "Echt ongelofelijk."

Vettel raakte na Verstappen's actie zwaar gefrustreerd, maar kwam ook met de andere Red Bull in de clinch: Daniel Ricciardo probeerde hem in te halen, waarbij Vettel - tegen de regels in - in de remzone gevaarlijk van richting veranderde. "Dat vind ik echt belachelijk", zegt Verstappen. "Ik doe het tenminste goed, hij doet het op een hele domme manier, maar het is nou eenmaal zo."

Verstappen ging wel met winnaar Hamilton en de als tweede gefinishte Rosberg mee richting het podium, maar in de 'opfrisruimte' voor het podium drong het nieuws tot de Nederlander door. "Ik zag mijzelf op het scherm daar ineens op de vijfde plek staan en toen zag ik ook meteen dat ik vijf seconden straf had, dus ja, ik kon weer terug."