Borderlands: The Handsome Collection gratis op Xbox One

Borderlands: The Handsome Collection, de bundel die bestaat uit geremasterde versies van zowel Borderlands 2 als Borderlands: The Pre-Sequel!, is momenteel voor nop te downloaden op Xbox One. Zeer waarschijnlijk is Microsoft iets te vroeg met het vrijgeven van deze zogenaamde "Free Play Day"-titel.

Om de titel op te halen kun je via de Xbox One-Store even zoeken, of via je pc naar deze pagina gaan in de Microsoft Store. Het lijkt er vooralsnog op dat zelfs mensen zonder een Gold-abonnement de game kunnen oppikken. Het is onduidelijk hoe lang de game gratis blijft, maar de kans is groot dat je binnen afzienbare tijd weer gewoon moet betalen voor de titel. Microsoft heeft zelf nog geen mededelingen gedaan. De Handsome Collection bevat naast de twee titels ook alle DLC, draait in 1080p of 60fps en biedt de mogelijkheid om je savegames van je Xbox 360 over te zetten naar de One.

Borderlands: The Pre-Sequel! was het meest recente deel uit de serie en bracht op het gebied van gameplay enkele vernieuwingen met zich mee ten opzichte van de twee voorgaande delen. De game speelt zich grotendeels af op Elpis, de maan van Pandora, alwaar de zwaartekracht zeer laag ligt. Spelers kunnen in dit deel gebruik maken van jetpacks, double jumps en ground slams. De FOK!-review van de Pre-Sequel kun je hier eventueel nog even teruglezen.

Update 18.00 uur:
Microsoft heeft bevestigd dat The Handsome Collection inderdaad tijdelijk free-to-play wordt, maar pas vanaf aankomend weekend. De game staat momenteel nog wel 'gratis' in de store maar mensen krijgen een foutmelding bij het downloaden. Wacht dus nog even tot het weekend, sowieso de hele zaterdag en zondag zou de game speelbaar moeten zijn. Een Xbox Live Gold-abonnement is niet benodigd.