Capcom kondigt Monster Hunter XX aan

Capcom heeft vandaag Monster Hunter XX voor de 3DS aangekondigd. Monster Hunter XX is een verbeterde en meer uitgebreide versie van Monster Hunter X, die we in het Westen als Monster Hunter Generations kennen. De game komt op 18 maart 2017 uit in Japan, een vertaling is nog niet aangekondigd.

Monster Hunter 3 en 4 kregen ook een 'ultieme' versie (de enige versie die wij in het Westen kregen). Dit spel ligt dus enigszins in de lijn der verwachtingen. Monster Hunter XX voegt een nieuwe hub toe, minstens 6 nieuwe monsters en natuurlijk 'G-rank', een extra uitdagingsniveau met allerlei nieuwe missies.

Belangrijk ook zijn de toevoegingen van twee nieuwe styles. Een daarvan heet 'Brave'. Het lijkt erop dat je in deze style een meter kunt opladen door monsters te meppen. Eenmaal opgeladen kun je Brave-modus activeren, die je een stuk sterker en sneller maakt. De andere style werd niet getoond, maar de teaser aan het einde van de trailer lijkt te wijzen op een style die gebruikt maakt van bomen. Lees anders onze Monster Hunter Generations review als je meer over de serie en over de styles wilt weten.