Legendes keren terug in Pokmon Sun en Moon

Volgende maand lanceren Pokémon Sun en Moon, maar dat houdt The Pokémon Company niet tegen om nog steeds nieuwe informatie vrij te geven. Vandaag zien we nieuwe evoluties en een nieuwe Pokémon League.

De laatste evolutie van de Grass Starter heet Decidueye en is Grass / Ghost. Hij heeft als speciale aanval Spirit Shackle die voorkomt dat tegenstanders kunnen switchen. De laatste evolutie van de Fire Starter heet Incineroar en is Fire / Dark. Zijn aanval Darkest Lariat negeert Stat Changes. De laatste evolutie van de Water Starter heet tot slot Primarina en is Water / Fairy, met als speciale aanval Sparkling Aria die Burns kan genezen.

Ook zien we de Island Guardians voorbijkomen, namelijk Tapu Lele (Psychic / Fairy), Tapu Bulu (Grass / Fairy) en Tapu Fini (Water / Fairy). Zij delen een unieke Z-Move, namelijk 'Guardian of Alola'. Ook zien we nog een nieuwe Pokémon, namelijk Cosmog (Psychic) en een nieuwe Alola-vorm voor Persian.

Op de hoogste bergen van Alola, Mount Lanakila, wordt gewerkt aan de opening van een Pokémon League. Hoe dit precies werkt is niet bekend, er zijn immers geen badges meer, maar Alolan Champions kunnen deelnemen aan de Battle Tree, waarin voorgaande personages terugkeren om tegen te vechten. Zo zien we Champion Cynthia uit Diamond / Pearl en Wally uit Ruby / Sapphire voorbijkomen. De echte fan is natuurlijk blij met de laatste twee personages, namelijk Red en Blue uit de oorspronkelijke games.

Bekijk het allemaal rustig in de onderstaande trailer. De games lanceren 23 november voor Nintendo 3DS.