800kg wiet levert oud-voetballer negen jaar cel op

Oud-profvoetballer Marcelo Pletsch was vorig jaar van plan om wel heel erg stoned te worden. De Braziliaans-Duitse voormalig verdediger werd door de militaire politie in zijn geboorteland gepakt met een kleine achthonderd kilogram wiet in zijn auto. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dus werd hij opgepakt voor drugssmokkel. 

Inmiddels heeft de rechter in Curitiba uitspraak gedaan: Pletsch moet negen jaar en twee maanden in het gevang zitten. Hij blijft zelf volhouden onschuldig te zijn en denkt over hoger beroep, maar volgens een van zijn advocaten zal dat weinig zoden aan de dijk zetten. "Het is erg onwaarschijnlijk dat de straf aangepast wordt", laat hij weten. Volgens de Braziliaanse wet moet Pletsch sowieso 40 procent van zijn straf uitzitten: tot juni 2019. Daarna bestaat de mogelijkheid dat hij zich nog dertig maanden elke maand moet melden.

Pletsch kwam in 1999 naar Europa en was zes jaar lang een belangrijke speler bij Borussia Mönchengladbach, waarvan vier seizoen in de Bundesliga. Vervolgens speelde hij een seizoen in de Bundesliga bij Kaiserslautern, waarna Pletsch via clubs in Griekenland, Cyprus en Servië weer terugkeerde naar Brazilië, om daar zijn loopbaan af te sluiten. 

Pletsch tijdens zijn seizoen bij Kaiserslautern (Foto: Getty)