Hamilton en Vettel tevreden met nieuwe regel

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel waren erg tevreden met een dit weekend ingevoerde regel die coureurs verbiedt om in een remzone hun lijn te veranderen. De regel werd ingevoerd nadat diverse coureurs hun ongenoegen uitten over de verdedigende actie van Max Verstappen op Hamilton in de voorlaatste ronde van de Grand Prix van Japan.

Al na de Grand Prix van België protesteerden diverse rijders tegen de harde verdedigende acties, maar toch kwam Verstappen er keer op keer mee weg. Hamilton is tevreden dat de FIA nu eindelijk duidelijkheid heeft geschept. “Toen Michael Schumacher in de F1 reed was er dezelfde regel en toen ik in de F1 kwam ook. Het zal interessant zijn om te zien hoe de nieuwe rijders hun mening is. Alles draait rond respect voor de andere rijder. We racen tegen serieuze snelheden en je wil verdedigen maar je kijkt uit wanneer je remt. Ik vind het geweldig dat Charlie de mening van het merendeel van de rijders heeft begrepen.”

“De regels moeten erg strikt en duidelijk zijn. Anders begint iedereen het te doen wanneer men zegt dat het toegestaan is om tijdens het remmen van rijlijn te veranderen. Er zal dan opnieuw erg gevaarlijk gereden worden. Kijk bijvoorbeeld naar de IndyCar. Bij het minste dat daar gebeurt gaat de wagen aan het vliegen. Ik denk dan ook dat het de juiste beslissing is,” besluit Hamilton.

Vettel sluit zich aan bij het standpunt van Hamilton: "De dag dat ik in de Formule 1 kwam was het duidelijk en een ongeschreven regel. Recent waren er enkele situaties waarbij men er mee wegkwam. Die boodschap zorgt ervoor dat iedereen het begint te doen. Ik denk dat je zo een foute boodschap geeft. Uiteindelijk spraken we er vrijdag over en we waren gewoon aan het wachten tot er iets zou gebeuren. Daarom denk ik dat het goed is dat er actie is ondernomen."