The Grand Tour strijkt neer in Rotterdam

Vandaag streek de nieuwe Amazon serie The Grand Tour (TGT) neer in Nederland. Het autoprogramma wordt gezien als de 'echte' opvolger van Top Gear vanwege de bij de BBC ontslagen heren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. De opnames vonden plaats op de Maasvlakte bij Rotterdam waarbij de exacte locatie geheim werd gehouden.

Bezoekers konden zich vooraf aanmelden om bij de opnames aanwezig te zijn, volgens het kaartbureau zijn er zo'n 250.000 aanmeldingen geweest. Bij de opnames zelf mochten echter slechts circa 450 mensen aanwezig zijn. Maar zelfs voor wie een kaartje had weten te bemachtigen bleef het nog afwachten wat ze te zien zouden krijgen. Het enige dat de kaarthouders te horen kregen is dat ze zich moesten verzamelen bij het bezoekerscentrum Futureland waarvandaan ze met bussen naar de filmlocatie werden vervoerd. Die locatie was zoals verwacht bij een van de vele containerterminals die de Maasvlakte rijk is; waar tussen de containers de zwarte TGT tent verstopt stond.

Omdat de serie een nieuw format is werd er haast angstvallig gecontroleerd om te voorkomen dat er vroegtijdig beelden uitlekken. Zo werden bezoekers verplicht hun telefoons en andere opnameapparatuur in de auto achter te laten en werd er voor het betreden van de bus gefouilleerd.

Over de opnames zelf willen we niet te veel kwijt, niemand houdt van spoilers natuurlijk. Wel heeft de aflevering een Nederlands tintje meegekregen, niet alleen qua locatie maar ook de onderwerpen die in de opnamestudio aan bod kwamen. Voor wie bekend is met de 'oude' Top Gear zullen naast de drie presentatoren nog meer vertrouwde zaken langs komen. Dus zoals de naam al doet vermoeden veel reizen door mooie locaties, absurde stunts en uiteraard veel auto's. Ook zullen er elke aflevering gasten aanwezig zijn, die op een nogal 'aparte' manier worden geïntroduceerd.

The Grand Tour is vanaf 18 november te zien via Amazon Prime, een dienst die momenteel nog niet aanwezig is in Nederland, maar dankzij deze serie mogelijk snel zijn entree zal maken.