Suárez: "Natuurlijk wil ik ooit terugkeren naar Ajax"

Luis Suárez wil zijn carrière graag afsluiten bij FC Barcelona, maar sluit een terugkeer naar Ajax niet helemaal uit. De bijtgrage Uruguayaan is de club uit Amsterdam nog altijd dankbaar.

"Bij Barcelona zijn mijn dromen uitgekomen en ik hoop dat ik hier de rest van mijn voetbalcarrière kan spelen", vertelde Suárez tegen De Telegraaf. "Maar dan moet ik wel altijd op topniveau kunnen spelen."

Daarom sluit de aanvaller niet uit dat hij ooit terugkeert naar de Eredivisie om opnieuw in het shirt van Ajax te schitteren. "Natuurlijk zou ik ooit terug willen keren naar Ajax. Al is het alleen maar om de club te bedanken. Dankzij die club ben ik nu bekend in heel Europa", aldus Suárez.

De aanvaller kwam vier seizoenen uit voor Ajax, waarna hij de overstap maakte naar Liverpool. In 2014 nam Barcelona hem voor maar liefst €81 miljoen over en sindsdien behoort Suárez tot de beste aanvallers ter wereld. In zijn eerste twee seizoenen kwam hij tot 56 competitietreffers. Dit seizoen staat zijn teller inmiddels op zes doelpunten.