Wintersportseizoen brandt los in Sölden

Het wintersportseizoen gaat zaterdagochtend dan eindelijk echt van start. De World Cup alpineskiën gaat zoals de laatste jaren gewoon is van start in het Oostenrijkse Sölden. De eerste wedstrijd van het seizoen is een reuzenslalom voor de vrouwen, waarna zondag de mannen aan de beurt zijn.

De Noorse Nina Løseth trapt het seizoen zaterdagochtend om 10.00 uur af door als eerste naar beneden te gaan op de Rettenbachferner. De reuzenslalom bij de vrouwen is een van de meest open onderdelen en een duidelijke favoriet is dan ook niet aan te wijzen. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin lijkt goede papieren te hebben: de slalomspecialiste wordt steeds beter op de reuzenslalom en zal daar wederom podiumplaatsen moeten pakken om de algemene World Cup te veroveren. World Cup-titelverdedigster Lara Gut heeft ook een goede kans, net als de Italiaanse Federica Brignone en de Liechtensteinse Tina Weirather. Eva-Maria Brem hoopt voor eigen publiek de zege te pakken. 

Naast de favorieten zijn er drie grote talenten die zich gaan laten zien: het Zwitserse duo Melanie Meillard en Aline Danioth, beiden 18 jaar oud, maakten vorige winter enorme indruk op de Jeugd Olympische Spelen en worden gezien als zeer grote talenten. Ook de Duitse Katrin Hirtl-Stanggassinger, zaterdag een World Cup-debutante, heeft een goede toekomst voor zich. Namens Nederland zal Adriana Jelinkova aan de start verschijnen. De 21-jarige hoopt vaker aan de start van een World Cup-wedstrijd te staan dan vorig seizoen, waarin ze twee keer mee kon doen. 

De liefhebbers kunnen even voor 10.00 uur inschakelen op Eurosport voor de eerste run in Sölden. Om 13.00 gaat de tweede en beslissende run van start, live te zien op Eurosport en het Duitse ZDF. Uiteraard kun je op het FOK!forum, in dit topic, ook meepraten over het skiseizoen.