MMA wil erkenning als 'olympische sport'

Het Internationaal Olympisch Comité krijgt mogelijk weer een nieuw lid. Nadat de internationale paaldansbond zich eerder al aanmeldde is het dit keer een internationale bond van de vechtsport MMA - mixed martial arts. 

Het gaat daarbij overigens niet om een van de grote organisaties als UFC of Bellator, maar om de World Mixed Martial Arts Association (WMMAA), een van de semi-amateurbonden. "Volgend jaar gaan we ons definitief verzoek indienen om erkend te worden als potentieel olympische sport, we hebben alle papieren al klaar", aldus WMMAA-president Vadim Finkelstein tegenover het Russische TASS. Lid worden van het IOC is een eerste belangrijke stap op weg naar de mogelijkheid om een sport op de Olympische Spelen te krijgen.

"We hebben een erg goede kans op een positief antwoord", legt Finkelstein uit. "MMA is inmiddels een van de populairste sporten op aarde, we hebben in onze bond nu al meer dan zestig landen die lid zijn. Ik geloof dat we MMA op het olympisch programma kunnen krijgen, hoewel dat niet iets is voor binnen twee jaar." Hoe men de MMA-gevechten in een toernooiformaat wil gieten is nog volstrekt onduidelijk. De beste vechters komen doorgaans eens in de paar maanden in actie, niet meerdere malen in twee weken.