Microsoft ziet winst dalen

Microsoft heeft afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt dan een jaar eerder, op een nagenoeg stabiele omzet. Het concern boekte opnieuw vooral voortgang bij de levering van software via internet (de cloud).

Microsoft meldde donderdag een omzet van 20,5 miljard dollar over het eind september afgesloten kwartaal, het eerste van zijn gebroken boekjaar. Dat was 100 miljoen dollar meer dan een jaar eerder. De operationele winst zakte met 10 procent naar 5,2 miljard dollar. De nettowinst lag met 4,7 miljard dollar ruim 4 procent lager dan een jaar geleden.

De opbrengsten van de clouddivisie stegen met 8 procent naar 6,4 miljard dollar. De omzet van de divisie die verantwoordelijk is voor softwarepakket Office groeide met 6 procent, naar 6,7 miljard dollar. De tak waar Windows, spelcomputer Xbox en de telefoonactiviteiten van Microsoft onder vallen zag de omzet met 2 procent slinken naar ruim 9 miljard dollar.

Micorsoft meldde eind vorige maand al dat het zijn kwartaaldividend verhoogd en dat voor 40 miljard dollar aan eigen aandelen zullen worden ingekocht. Dat programma komt bovenop een nog lopend programma met dezelfde omvang, dat naar verwachting nog dit jaar wordt afgerond.

Microsoft ziet winst dalen
Microsoft ziet winst dalen (Foto: BuzzT)