Cocu: "Dat was Champions League-onwaardig"

Phillip Cocu baalde flink hoe PSV woensdagavond in de Champions League verdedigde tegen Bayern München. De formatie uit Eindhoven ging in Zuid-Duitsland met 4-1 onderuit. Hij realiseert zich dat ze voor de derde plek in de groep moeten gaan.

De trainer zag Bayern via een hoekschop, via Arjen Robben en Thomas Müller, op voorsprong komen. "Dat was Champions League-onwaardig", vertelde Cocu tegen Veronica. "We hebben het er in de bespreking nog over gehad dat ze spelhervattingen vaak snel nemen."

Cocu gaf zijn ploeg halverwege, bij een stand van 2-1 een opdracht mee, maar daar hielden zijn spelers van PSV zich niet aan. "Ik heb mijn spelers in de rust een compliment gemaakt voor de mentale weerbaarheid die ze hebben getoond. Dan spreken we af dat we compact blijven spelen en geen druk gaan zetten. Wat ik dan niet snap is dat we toch druk gaan zetten."

"Je moet tegen een ploeg met zulke kwaliteiten niet hoog druk gaan zetten, dat vinden ze alleen maar lekker. En dan wordt het nog 4-1 en lijd je een grote nederlaag. Bij 2-1 heb je in de return eventueel nog kans met het oog op het onderlinge resultaat. Nu lijken we voor de derde plek in de groep te moeten gaan."